fredag 7. desember 2012

Høstsuppe


 
Mmm, denne grønnsakssuppa er perfekt fôr på høsten! Varm og god og mettende. Det er bare å bruke de grønnsakene du har for hånden, godt blir det uansett. 

rapsolje til steking
1 liten gul løk, finhakket
3 gulrøtter, i terninger
4 middels store poteter, i terninger
1/2 sellerirot, i terninger
1/2 kålrot, i terninger
2 persillerøtter, i terninger
12 dl vann
1 ss grønnsaksbuljong
salt (smak til)

1. Vask og skrell grønnsakene. Del de i terninger, og hiv alt sammen i en stor kjele sammen med litt rapsolje. Blank det i noen minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong. Gi et oppkok, dekk med lokk, og la småkoke i 20-30 minutter, eller til grønnsakene er møre. 
2. Blend suppa med en stavmikser, og smak til med salt.

Servér suppa med godt brød.

(2-3 pers.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar