søndag 9. desember 2012

Granola


Frokostblanding, müsli, granola ... Kjært barn, mange navn. Jeg har blitt flinkere til å spise brød i det siste (mye takket være påleggsguider som denne, denne og denne, for ikke å nevne det nydelige stenovnsbakte brødet fra Lustrabui), men favoritten er og blir frokostblanding. Så vidt jeg har forstått, så er bare ganola et fænsi navn på frokostblanding som er stekt i ovnen.

3 dl store havregryn
4 dl små havregryn
1 dl kokos
1,5 dl mandler, grovhakka
1 klype salt
1 ss lønnesirup
1,5 dl dadler (ta ut steinen)
1 ss knuste linfrø
2 ss rapsolje

1. Sett ovnen på 150 grader. Rist kokos på svak/middels varme i en tørr stekepanne. Pass på så det ikke blir brent, og rør jevnlig.
2. Ha alle de tørre ingrediensne, også kokos, i en stor bakebolle. Kjør alle de våte ingrediensene i en blender. Bruk hendene til å blande det våte i det tørre.
3. Fordel müslien på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen på 150 grader i 45 minutter. Snu på müslien et par ganger underveis. La det avkjøles helt før du overfører til en lufttett beholder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar