I sommer besøkte jeg Raw Food House i Malmö. Det koselige besøket hos Raw Food House, kombinert med at jeg har jobbet meg gjennom en rekke av oppskriftene i Raw-kokeboka, har gjort meg mer gira på raw food. Denne oppskrifta er et forsøk på å gjenskape en rett jeg så på menyen til Raw Food House.
1/2 squash, grovrevet
2 gulrøtter, grovrevet
1 dl fersk koriander
1 dl fersk mynte
1 rødt eple, i skiver
5-6 sukkererter, grovhakket
2 ss mandler, grovhakket
Peanøttsaus:
2 ss peanøttsmør, romtemperert
1 klype salt
1 klype pepper
1 ss vann
1,5 ss rapsolje
1. Vask og skrell grønnsakene. Riv squash og gulrøtter på rivejern, og ha over i en salatbolle. Bland inn ferske krydderurter.
Topp med eple i skiver, sukkererter og mandler.
2. Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen i en liten bolle (spe med vann/rapsolje til sausen får ønsket tykkelse), og hell over salaten.
Servér pad thai-salaten med godt brød.
Så fint at du like thai-mat og koriander, mine favoritta :)
SvarSlettSalaten smaker ikke typisk thai, men god er den!
Slett