fredag 25. november 2011

Bulgursalat med grønnsaker

Bulgur er en fin liten sak. Det kan minne om couscous, quinoa og ris, og har mange av de samme bruksområdene. Derfor kan man med hell bruke bulgur i stedet for couscous, quinoa og ris i mange retter. Bulgur har sitt opphav i Midtøsten, og lages av durumhvete. Det inneholder mye fiber og lite fett. Jeg synes det er veldig kjekt å bruke bulgur i salat.

Salat:
1 dl grovkornet lys bulgur
6 cherrytomat, delt i to
1 rødt eple, i terninger
1/2 rød paprika, i terninger
1 avocado, i terninger
2 dl fersk babyspinat eller annen bladsalat
1/2 dl sukkererter, delt i to

Dressing:
1 ts sennep
2 ss rapsolje
2 ts balsamicoeddik
salt og pepper

1. Kok bulgur i rikelig med vann på svak varme i om lag 20 minutter, eller til vannet har kokt inn i bulguren. 
2. Samtidig som bulguren koker, kutter du opp grønnsakene. Lag dressingen.
3. Vend bulguren sammen med grønnsakene og dressingen i en serveringsbolle.

Servér salaten med godt brød.

(2 pers.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar