søndag 23. oktober 2011

Vegansk spinatlasagne


Vegansk spinatlasagne, for anledningen uten vegansk ost
Lasagne er perfekt helgemat. Det tar kanskje litt tid, men så snart forma står i ovnen, er det bare å glede seg til mat mens man kjenner lukta bre seg ut i rommet.

Tomatsaus:
1 rød løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
0,5 ts fersk chili, finhakket (ta ut frøene)
2 bokser hakka tomat (800 gram)
1,5 dl soltørka tomat, finhakket
1 dl pinjekjerner, kjørt til mos i blender
2 ss bjästflingor (næringsgjær)
1 dl oliven uten stein, grovhakka
1 ts grønnsaksbuljong
2 ts basilikum
1,5 ts oregano
1 ts persille
1 ts timian
1 klype salt (smak til)
1 krm pepper 

Fyll:  
4 gulrøtter, i terninger
1/2 rød paprika, i terninger
1/2 squash, i terninger
4 sjampinjonger, i terninger
200 gram grønnkål, grovhakket
400 gram spinat
1 blokk silken tofu (300 gram)

Du trenger også:
Lasagneplater (pass på at de er uten egg)
150 gram vegansk ost til gratinering (f.eks Cheezly mozzarella) (kan utelates)
 
1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Begynn med å lage tomatsaus. Blank løk, hvitløk og chili i litt olje i en stor gryte. Tilsett hermetisk tomat, soltørka tomat, pinjekjerner, næringsgjær, oliven og krydder. La sausen småkoke uten lokk i minst 20 minutter, og rør rundt av og til.
3. Mens tomatsausen koker, forbereder du resten av fyllet. Vask først grønnkålen godt i rennende varmt vann. Forvell spinat og grønnkål i en stor sautégryte. Smuldre opp tofuen med fingrene, og bland inn i spinat- og grønnkålblandingen. Ta dette ut av gryta, og sett til side. Stek de andre grønnsakene på svak varme i 10-15 minutter. Tilsett blandingen av tofu, grønnkål og spinat i grønnsaksblandingen. La det surre i noen minutter.
4. Ha et lag tomatsaus i bunnen av en smurt ildfast form. Ha deretter på et lag spinat-, grønnkål- og grønnsaksblanding, og et lag lasagneplater. Gjenta dette en gang, og avslutt med et lag spinat-, grønnkål- og grønnsaksblanding, og et lag tomatsaus til slutt. Legg over revet vegansk ost.
5. Stek lasagnen midt i ovnen på 225 grader i 45 minutter, eller til osten er gylden. Ta lasagnen ut av ovnen, og la den stå i 10 minutter før servering.

Servér spinatlasagne med godt brød og salat. 


(5 pers.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar