torsdag 6. oktober 2011

Veganburgere med røde linser og cashewnøtter

Veganburgere er genialt, og kan varieres i det utrolige. Her har jeg brukt cashewnøtter og røde linser. 

1 liten gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
2,5 dl røde linser
2,5 cashewnøtter + en skvett vann
1 gulrot, finhakket
2 ss kikertmel
50 gram brødsmuler (innmaten i brødet)
1,5 ts gurkemeie
1 ts karri
0,5 ts chili
1 klype salt
1 klype pepper

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kok linser i rikelig med vann i 15-20 minutter, og skyll av i et dørslag. Sett til side.
3. Kjør cashewnøtter i en blender sammen med litt vann.
4. Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Bruk hendene til å forme blandingen til det har blitt en jevn deig. La blandingen hvile i 15 minutter.
5. Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer mel eller brødsmuler. Stek burgerne i en teflonpanne på svak/middels varme, 5-6 minutter på hver side, eller til de har fått farge. Legg burgerne i en smurt ildfast form, og stek de deretter midt i ovnen på 200 grader i om lag 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.

Servér burgerne med salat, hamburgerbrød og/eller råstekte poteter.

(8 burgere) 

Lysten på andre burgere? Ta en titt her.  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar