mandag 19. september 2011

Minestronesuppe

Høst = suppevær. Minestronesuppa, som har sitt opphav i Italia, er full av smak, og passer ypperlig på sure høstkvelder.   

1 liten gul løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
3 store plommetomater, i skiver (eller 6 cherrytomater, delt i to)
3 gulrøtter, i terninger
1 liten purre, i terninger 
2 stenger stangselleri, i terninger
 300 gram kålrot, i terninger
1 ts frisk rosmarin
6 dl grønnsakskraft
1 dl frisk basilikum
1 dl pasta 
salt og pepper (smak til)

1. Flå tomatene (skjær et lite kryss i begge endene på tomatene og la de ligge i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å løsne. Dra av skinnet.) Del tomatene i to.
2. Blank løk og hvitløk i en stor gryte. Tilsett resten av grønnsakene, og la det steke i et par minutter. 
3. Hell oppi grønnsakskraft og krydder, og la det koke på svak varme under lokk i ca. 15-20 minutter. 
4. I mens suppa småkoker, koker du pastaen for seg. 
5. Tilsett pastaen i suppa. Smak eventuelt til med mer krydder. 

Servér minestronesuppa med godt brød. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar