torsdag 8. september 2011

Indisk dahl


Jeg er fryktelig glad i indisk mat, selv om jeg er litt pinglete når det gjelder veldig sterk mat. Dahl (staves også dall, dhal eller dal, alt etter som) er smaksrik rett kjent fra det indiske kjøkken. Dahl er også et prakteksempar på en middagsrett som gir et fullverdig protein gjennom kombinasjonen av ris/brød og linser.  

2,5 dl røde linser
1 liten gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ts fersk ingefær, finhakket
1 dl fersk koriander, finhakket
1 ts gurkemeie
1,5 ts garam masala
0,5 ts cayennepepper
1,5 dl vann
2 ss vegansk smør
1 klype salt

Du trenger også:
2 dl ris
4 dl vann
1-2 nanbrød pr. pers.

1. Kok opp linser i rikelig med vann, og sett til side.
2. Blank løk og hvitløk i en kjele, og tilsett resten av ingrediensene bortsett fra saltet. La det småkoke i 15-20 minutter før du tilsetter salt.

Servér dahl med ris og/eller nanbrød.

Lysten på mer indisk? Prøv chana masala eller mango lassi.

(2 pers.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar