tirsdag 13. september 2011

Couscoussalat

Jeg er veldig fan av couscous. Det som er så fint med couscous, er at det passer til mye forskjellig. Couscous kan brukes som ingrediens i veggisburgere; som tilbehør til gryteretter, eller som ersatning for ris og pasta i andre sammenhenger. Eller som her: i salat. Dressingen er syrlig og frisk takket være sitronen. Nammenam.

1,5 dl couscous
1,5 dl vann
1 rød paprika, i terninger
1 sjalottløk, finhakket
8 cherrytomater, delt i to

Dressing:
3 ts rapsolje
saft av en kvart sitron + finrevet skall
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1/4 ts fersk chili, finhakket
1 ts hvitvinseddik
1 dl frisk basilikum, finhakket
salt og pepper (smak til)

1. Kok opp 1,5 dl lettsaltet vann. Ta kasserollen av platen og tilsett 1,5 dl couccous. Rør godt og la grynene ese. Tilsett vegansk margarin, og la margarinen koke inn i grynene. Sett til side.
2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bakebolle.
3. Kutt opp paprika, sjalottløk og cherrytomat. Ha couscous over i en salatbolle og bland inn grønnsakene. Tilsett dressingen.

Servér salaten med godt brød. 

(1 pers.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar