onsdag 10. august 2011

Tomatsaus med ris

Tomatsaus høres kriminelt kjedelig ut, men det kan gjøres spennende også! Denne tomatsausen får en ekstra snert takket være øl. Ølet kokes inn i sausen, så retten er alkoholfri. 

Tomatsaus:
12 cherrytomater
2 ts agavesirup
1 dl fersk basilikum
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts fersk chili, finhakket
1 dl lyst øl
salt og pepper

Du trenger også:
2 dl råris
4 dl vann

1. Flå tomatene (skjær et lite kryss i begge sidene på tomatene og legg dem i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å løsne. Dra av skinnet). Kutt tomatene smått. 
2. Kutt opp hvitløk og chili, og stek det i litt olje i en sautépanne. Tilsett tomater, agavesirup og basilikum, og la det koke i ett par minutter før du tilsetter øl. Salt og pepre tomatsausen godt.
3. Slå ned varmen og la tomatsausen småkoke i minst 20 minutter mens du koker ris. 

(2 pers.)  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar