Hvis du ikke kjenner til quinoa fra før, så er det på tide å gjøre noe med! Quinoakornene inneholder alle de ni essensielle aninosyrene. Quinoa er altså et godt eksempel på et vegetarisk produkt med komplett protein. Ikke bare er quinoa godt i salat, det er også en glimrende erstatning for ris og pasta i andre retter.
175 gram fast tofu, i terninger
2 ss fersk koriander
1 ss fersk persille
1/2 rød paprika, i terninger
6 cherrytomater, delt i to
Tofumarinade:
2 ss rapsolje
2 ts soyasaus
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts fersk chili, finhakket
1 krm salt
1 krm pepper
1. Begynn med å presse tofuen. Ta den ut av pakken, og hell av vannet. Klem forsiktig ut så mye vann som du greier, uten at tofublokka går i stykker. Legg kjøkkenpapir på en skjærefjøl, og plassér tofuen oppå. Legg deretter mer kjøkkenpapir oppå tofuen, samt et kjøkkenhåndkle. Nå er det tid for å plassere den tyngste kjøkken du har oppå tofublokka (jeg pleier å bruke steikepanna).
2. Lag marinaden, og la tofubitene ligge i marinaden mens du koker quinoa.
3. Skyll quinoaen godt i varmt vann, og kok i en kjele med dobbel mengde vann i ca. 20 minutter, eller til vannet har kokt inn i quinoaen.
4. Mens quinoaen koker, kan du steke marinert tofu i en stekepanne.
5. Ha quinoaen i en bolle, og bland inn cherrytomater, paprika, koriander, persille. Vend inn tofubitene til slutt.
Servér quinoasalaten med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar