tirsdag 5. juli 2011

Linsesuppe med kokosmelk

Ah, linsesuppe! Linsesuppe er kanskje en klisjé innen vegetarmat, men den er ufattelig god, og dessuten ekstremt enkel å lage. 

1 liten gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts fersk chili, finhakket
2 ts garam masala
1 ½ ts spisskummin
1 ts gurkemeie
1 ts vegansk grønnsaksbuljong
2 ts sitronsaft
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 boks hakkede tomater (400 ml)
2 dl røde linser 

1. Dekk linsene med vann og kok dem i ca. ti minutter, eller til vannet har kokt inn i linsene. Ha de over i et dørslag.
2. Blank løk og hvitløk i litt olje. Tilsett krydder. Ha oppi hakkede tomater, kokosmelk og røde linser, og la suppa småkoke under lokk i 15-20 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder. Mos suppa nesten helt jevn med stavmikser.

Servér linsesuppa med godt brød.

(2 pers.) 

2 kommentarer:

  1. NAM!! Takk for oppskrift, denne suppen var supergod :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig :) Godt å høre at suppa falt i smak!

      Slett