mandag 18. juli 2011

Hummus

Hummus er et av mine favorittpålegg gjennom tidene. Jeg har alltid en forsyning hummus i kjøleskapet. Ettersom jeg spiser det såpass mye, er det greit å variere litt fra gang til gang. Andre forslag til krydder som passer godt i hummus, er paprika, chili, gurkemeie og koriander. Smak deg fram!

1 boks kikerter (400 gram)
1 hvitløksfedd, finhakket
1 krm salt
1 ts spisskummin
saft fra en halv sitron
1 ts tahini
2 ts rapsolje
1 ss vann (eventuelt litt mer) 

1. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens. 
2. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar