Tomatsalsa passer sammen med nachos og andre meksikanske retter; det passer som dip, sammen med burgere, og som del av en tapasmeny.
1 liten gul løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
saften av en halv sitron
1 ts sitronskall, finrevet
1 krm salt
1 1/2 dl fersk koriander
1 ts eplecidereddikk
1 ts sukker
4 store tomater, skinnet og hakket
2 ts rapsolje
1 ts chilikrydder
1. Flå tomatene (skjær et lite kryss i begge sidene på tomatene og legg dem i en kjele med kokende vann til du ser at skinnet begynner å løsne. Dra av skinnet). Kutt tomatene smått.
2. Ha alle ingrediensene i en blender eller miksebolle, og kjør til du får en jevn blanding. Smak til underveis. Ha salsaen over i en lufttett beholder, og la den hvile i minst én time før servering slik at smakene får satt seg.
Servér tomatsalsa med nachos og guacamole.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar