mandag 27. juni 2011

Gulrotsuppe

Ikke bare har gulrotsuppa en lekker knallgul farge, den er også full av godsaker som søtpotet, gulrøtter og ingefær.

1 liten gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 sitronskiver med skall
1 ts fersk ingefær, finhakket
3 gulrøtter, i skiver
1 søtpotet, i terninger
2 ts eplecidereddik
1 ts agavesirup
1 krm salt
1/2 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1/2 spisskummin
1 ts grønnsaksbuljong
1 dl vegetabilsk matfløte
5 dl vann

1. Stek løk og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Tilsett ingefær, sitronskiver, gulrøtter, søtpotet og krydder. Hell over vann og grønnsaksbuljong, og la småkoke under lokk i 10-15 minutter.
2. Ta kasserollen av plata, og ta ut sitronskivene for å unngå den beske smaken. Mos suppa med en stavmikser. Tilsett eplecidereddik, agave og matfløte. Gi et oppkok.

Servér gulrotsuppa med godt brød.

(2 pers.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar