tirsdag 21. juni 2011

Nøttepålegg

Nå har det seg slik at jeg ikke spiser så mye brød, men når jeg først gjør det, ender det ofte opp med at jeg har nøttepålegg på brødskiva. Kombinasjonen av dadler og nøtter gir litt tyggemotstand, og pålegget er ikke for søtt og ikke for klissete.

1,5 dl hasselnøtter
4 dadler, uten stein
1,5 ss kakaopulver
1 krm salt
1/2-1 dl vann

1. Rist nøttene på en tørr stekepanne til de begynner å bli gyldne.
2. Ha nøttene og 1/2 dl vann i en miksebolle, og kjør til du får en jevn blanding. Ta ut steinen i dadlene, og tilsett kakaopulver, salt og dadler i miksebollen. Spe med mer vann ved behov. Du må regne med å måtte stoppe opp flere ganger underveis, for å skrape ned nøtter fra veggene med en slikkepott. 
3. Oppbevar nøttepålegget i en lufttett beholder i kjøleskap.  

Brødskiver med nøttepålegg er nydelig sammen med kakao!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar